BuiltWithNOF

Slaget ved

Kesselsdorf

15. december 1745

 

 

Baggrund for slaget.

 

Dette slag, som Tinsoldaten vil være vært for, blev udkæmpet under den østrigske arvefølgekrig. Krigen blev udkæmpet mellem Østrig, England, Holland, Sachsen og Rusland på den ene side. Den anden side bestod af Preussen, Bayern, Frankrig, Spanien og Sverige. 

 

Slaget ved Kesselsdorf.

 

Slaget blev indledt med, at den preussiske avantgarde angreb byen Kesselsdorf, der blev forsvaret af en sachisk elitestyrke. Preusserne blev slået tilbage med store tab. Sacherne angreb herefter ud fra byen og optog forfølgelsen af preusserne. Den sachiske styrke fra Kesselsdorf blev hurtigt nedkæmpet, da den løb ind i den preussiske hovedstyrke. Preusserne fulgte succesen op med et angreb på sachernes hovedstyrke, der efter en kort kamp brød sammen og flygtede. Tabene på begge sider var store. Preusserne mistede 5000 mand og sacherne mistede mellem 10.000 - 15.000 mand. Slaget blev en afgørende preussisk sejer, hvilket resulterede i, at der blev sluttet fred.

 

Regler

Når vi, i Tinsoldaten, spiller slag fra denne periode, bruger vi et amerikansk regelsæt der hedder ”Might and Reason”. Reglerne er udviklet af Sam Mustafa (http://sammustafa.com/mr.html).

Vores klub var med til at spiltest reglerne, inden de blev publiceret. Reglerne er hurtige at lære og spillemekanismen betyder, at et slag kan være udkæmpet i løbet tre til fire time. Det kan nemt spilles af to spillere. Som spiller tager man kommandoen som general. I reglerne består alle enheder af to baser (dog ikke artilleri, der kun består af en). To baser svare til en brigade (ca. 4 bataljoner eller 10 eskadroner). 

 

 

 

 

20mm 2. verdenskrig

 

Operation Hestral

 

Du er chef for et kompagni engelske faldskærmssoldater.
Mission: spring ud fra et fly, land det rigtige sted og hvis du stadig er i live, tag broen og hold den!

Den onde fjende:
Mission: udslet de røde djævle!

Kan du lide, at dine tropper altid gør, som du har tænkt dig? Ja - så er dette spil ikke noget for dig! Her er al retfærdighed, regler og tabeller sat ud af kraft - her styrer uforudsigeligheden og gør dit job som hærfører meget sværere og langt mere realistisk.

Regelsæt: I Ain't Been Shot, Mum! fra www.toofatlardies.co.uk

 

[Storm! 08] [Praktisk info] [Tilmelding] [Tilmeldte] [Tidsplan] [WHFB] [40k] [FOW] [Demo spil] [Resultater]